Select your Top Menu from wp menus

VIDEO Cinci ani de cand Curiosity a amartizat. Ce a facut pana acum roverul pe Planeta Rosie

Curiosity a implinit cinci ani de cand a amartizat cu succes pe Planeta Rosie, ocazie cu care agentia NASA a aniversat-o cu un clip video cu principalele realizari ale roverului, dar si cu un clip ce arata planeta privita prin lentilele aparatelor de fotografiat de pe Curiosity.

De cand a ajuns pe Marte, Curiosity a forat de 15 ori pentru a obtine si analiza esantioane si a facut peste 200.000 de fotografii, inclusiv cateva selfi-uri.

In cei cinci ani roverul a parcurs peste 15 kilometri prin Craterul Gale si a descoperit, printre altele, pietricele rotunde ce ar fi putut fi erodate de o straveche apa curgatoare si o delta in care un rau se varsa intr-un lac.

De asemenea, Curiosity a reusit sa fotografieze si vartejuri de praf create in rarefiata atmosfera a planetei Marte.

El a monitorizat si radiatiile care vin dinspre Soare si din spatiu, lucru ce va fi folositor cand omenirea va planifica o misiune umana pe Marte.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/video-cinci-ani-de-cand-curiosity-a-amartizat-ce-a-facut-pana-acum-roverul-pe-planeta-rosie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19