Select your Top Menu from wp menus

Victor Ciobanu: Tot ce este mai la dreapta de socialiști s-a transformat în cimitir politic

Prin străduința democraților, tot ce este mai la dreapta de socialiști s-a transformat în cimitir politic în cadrul Parlamentului. Declarația în acest sens a fost făcută de analistul politic Victor Ciobanu în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

În opinia lui, reforma Guvernului a fost o simplă comasare în urma căreia guvernarea a scăpat în mod elegant și de celelalte ministere unde la conducere au fost liberalii. „Foștii parteneri au fost scoși de la guvernare. Aici trebuie să constatăm că încă un partener al PD-ului trece pe linie moartă”, a spus Victor Ciobanu.

Potrivit lui, reforma Guvernului va contribui la crearea unei veritabile verticale a puterii. „Cred că PD-ul înțelege că nici într-un sistem electoral nu va obține voturile în așa fel ca să controleze majoritatea”, a spus analistul.

Directorul de programe din cadrul Centrului de Politici și Reforme, Ștefan Gligor, este de părere că acest sezon politic a scos în evidență faptul că Partidul Democrat nu a știut și nu are un alt plan de a rămâne la putere și de a conserva actuala pretinsa clasă politică decât prin schimbarea regulilor de joc în timpul jocului.

Analistul politic Roman Mihăieș crede că tendința de a schimba Codul electoral este o încercare de a schimba elita politică din Republica Moldova. În opinia analistului, Partidul Democrat este un partid joker care poate să joace și pe stânga, și pe dreapta, în funcție de interesele de conjunctură.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/victor-ciobanu-tot-ce-este-mai-la-dreapta-de-socialisti-s-a-transformat-in-cimitir-politic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19