Începând de anul viitor, Poliția va putea interveni în cazurile de violență în familie cu aplicarea imediată a ordonanței de protecție de urgență unde va fi cazul. Agresorul va fi scos din familie pentru o perioadă de maximum zece zile, timp în care victima va putea cere ordonanță de protecție de la instanța de judecată, pentru o perioadă de 30 de zile.
Solicitată de IPN, directoarea Centrului de Drept al Femeilor, organizaţie care deţine secretariatul Coaliţiei Naţionale „Viaţa fără violenţă în familie”, Angelina Zaporojan-Pîrgari, a declarat că, începând cu luna martie 2017, vor intra în vigoare mai multe pârghii pentru descurajarea agresorilor, inclusiv aplicarea ordinului de restricţie, iar în cazul în care acest va fi încălcat, agresorul riscă să fie arestat.
În prezent, ordonanța de protecție se eliberează de judecători și durează foarte mult până victima ajunge în instanță. Sunt cazuri când femeile victime ale violenței au fost de multe ori la Poliție să depună plângere pentru că nu știau că au dreptul la ordonanță de protecție și să meargă direct în instanță.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…