Select your Top Menu from wp menus

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, acuzat de lipsă de respect față de Bulgaria

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost acuzat de lipsă de respect față de Bulgaria după ce, într-o postare pe contul său de Twitter, a comentat pe un ton care a fost considerat ofensator anunțul ministrului bulgar al apărării, Velizar Șalamanov, privind intenția Bulgariei de a înlocui avioanele de luptă rusești MiG cu unele second-hand americane (F-16), informează media ruse, între care și agenția de presă Ria Novosti.Astfel, ministrul bulgar de externe Daniel Mitov l-a acuzat pe Rogozin, responsabil de industria apărării în guvernul de la Moscova, de lipsă de respect față de ministrul apărării Velizar Șalamanov și față de țara sa în ansamblu, calificând declarațiile acestuia ca ‘total inacceptabile’, potrivit DW, care citează o declarație a MAE al Bulgariei.

‘Un oarecare Șalamanov l-a convins pe premierul Bliznașki să trădeze din nou Rusia în favoarea aparatelor lui Bush’, a scris Rogozin pe contul său de Twitter, comentând informații din presa bulgară cu privire la intenția guvernului condus de premierul Gheorghi Bliznașki de a abandona utilizarea avioanelor de luptă rusești până în 2020.

‘Bulgaria este un stat independent, care adoptă decizii proprii cu privire la securitatea țării’, a declarat ministrul bulgar de externe, subliniind că Bulgaria va continua cooperarea cu Rusia, dar că declarațiile făcute de Rogozin sunt de natură să prejudicieze cooperarea viitoare.

‘Comentariile vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu privire la intențiile guvernului bulgar de a înlocui avioanele vechi rusești de luptă sunt inacceptabile’, se afirmă într-o declarație postată miercuri pe site-ul oficial al MAE al Bulgariei.

‘NATO reprezintă, într-adevăr, producție fără deșeuri’, a răspuns Rogozin, într-o nouă postare pe contul său din rețeaua socială amintită.

Autoritățile bulgare intenționează să înlocuiască avioanele rusești cu opt noi avioane de luptă, urmând să aloce pentru achiziționarea acestora aproximativ 600 milioane de leva (circa 300 milioane de euro), a relatat la începutul săptămânii ziarul sofiot Trud, citat de Ria Novosti.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vicepremierul-rus-dmitri-rogozin-acuzat-de-lipsa-de-respect-fata-de-bulgaria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19