Select your Top Menu from wp menus

Vicedirectorul unui furnizor de servicii Internet va compărea pe banca acuzaţilor pentru fraude informatice

Secţia tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a vicedirectorului unei companii, furnizoare de servicii Internet. În acţiunile învinuitului, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de fraudă informatică, pentru care legislaţia prevede pînă la 6 ani de închisoare.

Cauza penală a fost pornită de procurori în baza sesizării parvenite de la reprezentanţii sectorului bancar privat, care reclamau furturi de mijloace băneşti de pe conturile bancare din alte state.

Procurorii au iniţiat investigaţii, iar la finele anului trecut i-au reţinut pe trei angajaţi, printre care şi vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet, chiar în momentul în care transportau în raza mun.Chişinău bunuri procurate ilegal.
Din datele procurorilor reiese că, bunurile au fost procurate fraudulos on-line de pe un website de comercializare a mijloacelor tehnice, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine (majoritatea eliberate de către băncile comerciale din Statele Unite ale Americii), fără ştirea şi acordul titularilor acestor carduri.

Printre bunurile procurate de infractori sunt telefoane mobile, sisteme informatice etc., estimate la peste 300 mii lei. La sediul companiei respective, precum şi la domiciliile persoanelor învinuite şi ale rudelor acestora, au fost depistate şi ridicate obiectele procurate fraudulos, iar procurorii susţin că, la examinarea cauzei în instanţa de judecată, vor solicita confiscarea acestor bunuri în vederea despăgubirii persoanelor vătămate.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa complicilor vicedirectorului companiei, care pe moment, au calitate procesuală de învinuiţi şi în curînd, urmează a fi deferiţi justiţiei.