Select your Top Menu from wp menus

Veteranii şi pensionarii MAI vor protesta în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Veteranii şi pensionarii Batalionului de poliţie cu destinaţie specială al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor protesta vineri, 28 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a cere întoarcerea înlesnirilor de care au beneficiat, dar și majorarea pensiilor şi a îndemnizațiilor. Totodată, protestatarii vor cere în cadrul acțiunii să fie primiți în audiență de către primul ministru Pavel Filip, pentru a-l informa că sunt contra votului uninominal, propus de PDM, cât şi a sistemului electoral mixt, propus de şeful statului.

Marţi, 25 aprilie, la o conferinţă de presă la IPN, Valeriu Chicu, preşedintele Organizaţiei Veteranilor şi Pensionarilor din Batalionul de poliţie cu destinaţie specială al MAI, a spus că o altă cerinţă a participanților la protest este ca statul să-i asigure medical și social. De asemenea, să le subvenționeze și polițele de asigurare auto.

Potrivit lui Valeriu Chicu, Spitalul de protezare Crepor nu le mai reprezintă interesele, transformându-se într-o instituție comercială. Chicu a precizat că de fiecare dată când a apelat la serviciile spitalului în baza legitimației de pensionar al MAI, niciodată nu erau paturi libere pentru a beneficia de tratament.

Preşedintele Organizaţiei Veteranilor şi Pensionarilor din Batalionul de poliţie cu destinaţie specială al MAI a mai spus că în circulație peste 150 de mii de legitimații false. El crede că din această cauză veteranii au și fost lipsiţi de înlesnirile de care au beneficiat la achitarea facturilor la lumină, gaz, apă, tratament stomatologic etc. În prezent au rămas doar cu înlesnirile în transportul public.

Veteranii forțelor de ordine cer majorarea îndemnizațiilor pe care le primesc lunar, dar și indexarea promisă de autorități pentru invalizii de război.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/veteranii-si-pensionarii-mai-vor-protesta-in-piata-marii-adunari-nationale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19