Select your Top Menu from wp menus

Veteranii de război cer ELIBERAREA protestatarilor arestaţi, printre care CAMARADUL lor de la Orhei

În cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri după amiază,    câteva zeci de veterani ai razboilui pentru independenţa  R.Moldova au cerut eliberarea necondiţionată din arest a protestatarilor din 24 aprilie, printre care  şi combatantul Andrei Pănuţă din satul Mana , Orhei. Potrivit IPN, camarazii de lupte ai lui Pănuţă au declarat că acesta a fost reţinut mişeleşte de către poliţie, fără vreo citaţie prealabilă. Veteranii au mers şi la MAI. şi la Penitenciarul nr.13, unde au cerut eliberarea protestatarilor arestaţi.

Soţia lui Andrei Pănuţă, Tatiana, a spus că protestul a fost paşnic şi că acum ei nu i se permite nici să-i transmită provizii soţului. Ea a rugat ca oamenii de bună credinţa sa o ajute pentru a putea săşi scoată soţul de după gratii.

Unul dintre liderii Platformei DA, Chiril Moţpan, a menţionat că organizatorii protestului din 24 aprilie îi cunosc doar pe 3 din cei 4 bărbaţi arestaţi şi că al patrulea ar putea fi un provocator special infiltrat, care a şi fost surprins în momentul când arunca cu pietre în timpul protestelor.

Cei 4 bărbaţi au fost reţinuţi pe 5 mai, fiind bănuiţi de dezordini în masă la protestul din 24 aprilie. Peste o zi, instanţa de judecată a emis mandate de arest preventiv pentru 30 zile.

De notat că tot astăzi, pe traseul naţional de la intrarea în Chişinău,  un grup de tineri au participat la un flash mob de susţinere a  protestatarilor arestaţi. Flash mobul a fost organzat  la 06:20 dimineaţa, aceeaşi oră matinală ca  in data de 5 mai,  când poliţia a început  percheziţiile la domiciliile protestatarilor.  


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/veteranii-de-razboi-cer-eliberarea-protestatarilor-arestati-printre-care-camaradul-lor-de-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19