Select your Top Menu from wp menus

Vesti proaste pentru judecatorii care se fac vinovati de dosare pierdute la CEDO

Judecătorii care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CEDO în două sau mai multe dosare ar putea fi demiși din funcție. Cel puțin așa prevede o inițiativă legislativă a deputatului PD, Iurie Bolboceanu.

Potrivit parlamentarului, această sancțiune i-ar putea responsabiliza pe magistrați astfel încât să se reducă numărul de plângeri depuse de cetățenii moldoveni la CEDO. Or, din 1998 până în prezent, cetățenii R. Moldova au depus șapte mii de cereri la CEDO, dintre care în 200 din cele 2000 examinate, statul nostru a fost condamnat pentru încălcarea drepturilor reclamanților în instanțele naționale.

Proiectul a fost discutat deja în câteva comisii parlamentare și în scurt timp ar putea fi propus spre votare în plenul Parlamentului.
sursa:union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vesti-proaste-pentru-judecatorii-care-se-fac-vinovati-de-dosare-pierdute-la-cedo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19