Select your Top Menu from wp menus

Veronica Bacalu, gata să devină președinte(a) al R.Moldova

Veronica Bacalu, a rămas singura candidatură pentru Președinție. Partidul Liberal a respins astăzi candidatura lui Ion Ababii propusă de PLDM și PD la șefia statului. Asta pentru că rectorul Universității de Medicină nu ar corespunde cerințelor înaintate de liberali. Mai mult, se pare că PL-ul exclude și candidatura fostului vice-guvernator BNM, asta pentru că Bacalu a lipsit 12 ani din țară și nu este cunoscută de societate.

Cele două candidaturi la șefia statului au fost înaintate consecutiv liberalilor. Însă după discuțiile purtate de PL cu Ion Ababii, candidatura acestuia a fost respinsă. Astfel PD și PLDM au înaintat-o pe Veronica Bacalu pentru funcția de președinte.

Liderul PL, Mihai Ghimpu spune că nu poate vota un candidat pe care nu-l cunoaşte.  Mai mult, acesta susține că PLDM şi PD nu au înaintat-o oficial pe Bacalu. Totodată liberlul nu exclude că Lupu și Filat vor alegeri anticipate, de asta au înaintat doi candidaţi pe care liberalii nu-i vor accepta.

Liberal-democrații și grupul Dodon spun că regretă poziţia PL faţă de candidatul propus pentru funcţia de şef al statului.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, crede că liberalii vor funcţii şi din acest motiv refuză să voteze pentru.

Totodată Lupu a declarat că dacă în 2-3 săptămâni nu va fi stabilită data alegerilor, nu exclude faptul că va cere Curții Constituționale să dizolve Parlamentul.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/veronica-bacalu-gata-sa-devina-presedinte-a-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19