Select your Top Menu from wp menus

Verejanu a dispărut. Locul râvnit  în  executivul găgăuz ar putea reveni altcuiva

Zlele trecute, bașcanul Găgăuziei dădea de înțeles că  componența viitorului executiv găgăuz, care  a fost respinsă deja de trei ori de către legiutorii autonomiei din sudul R.Moldova, nu este bătută în cuie și că ar putea veni cu alte candidaturi, în schimbul celor care nu sunt pe placul deputaților de la Comrat. Astăzi, presa locală semnalează că pe rețele circulă o nouă  listă a prezumtivilor candidați pentru  echipa  Evgheniei Guțul, din care a dispărut Pavel Verejanu, primarul de Orhei. Anterior, asupra candidaturii acestuia și altor aspiranți la înalte funcții pe lângă bașcan insista Ilan Șhor, care a și prezentat lista, prin skype, încă pe 27 iulie, după inaugurarea lui Guțul în funcția de conducător al Găgăuz Yeri.

Împreună cu Pavel Verejanu, potrivit nokta.md, din listă au mai dispărut alți șase candidați, care au picat proba de  cunoaștere a limbii găgăuze, aceștia urmând să fie înlocuiți de alte candidaturi. Veridicitatea documentului cu noile candidaturi, care ar fi semnată de de Guțul, încă nu a fost confirmată de către autoritățile găgăuze.

În cazul în care Pavel Verejanu ar fi fost acceptat de AP de la Comrat , el ar fi ajuns a doua, ca importanță, persoană în executivul de la Comrat, fiind menit pentru funcția de adjunct al bașcanului Evghenia Guțul. După aceasta, Verejanu ar fi trebuit să părăsească, pe motiv de incompatibilitate, fotoliul de șef la Orhei, cu puțin timp înainte de alegerile locale din luna luna noiembrie și expirarea actualului său mandat de primar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/verejanu-a-disparut-locul-ravnit-in-executivul-gagauz-ar-putea-reveni-altcuiva/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19