Select your Top Menu from wp menus

VENITUL ANUAL AL TRAFICANŢILOR DE DROGURI DIN CHIŞINĂU ESTE DE CEL PUŢIN 1 MLRD. DE EURO – PROCURORUL ION DIACOV

Doar în Chișinău cifra de afaceri a grupărilor criminale specializate în vânzarea de droguri, într-un an constituie cel puțin 1 mlrd. de euro, consideră procurorul Chișinăului, Ion Diacov.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a declarat luni, într-o conferință de presă, că în baza dosarelor penale intentate s-au confiscat peste 177 kg de droguri, estimate la 181 mil. lei.

„Și acesta este doar partea vizibilă a aisbergului. De fapt, cifra de afaceri reală a traficanților depăşeşte de 10 ori această sumă. Aceşti bani, câștigaţi de lucrătorii noștri migranți, sunt trimişi în țară, și aici sunt cheltuiţi de tineri pentru această plăcere „dubioasă”, a spus procurorul.

„Astăzi avem un tablou când șefii de poliție cere subordonaților lor pseudorapoarte, falsifică datele de depistare şi incriminare. Noi la procuratură considerăm că este necesar de a studia minuţios fiecare caz, fiecare dosar penal în materie de droguri”, a spus procurorul.„În ultimii ani, în Moldova au început să apară nu numai droguri de origine vegetală, dar și „droguri tari” periculoase, cum ar fi heroina și cocaina. În mod evident, au fost aduse de grupări criminale organizate. Acestui viciu sunt predispuşi şi săracii și bogații. Am inițiat cauze penale, în care în calitate de persoane dependente de droguri și distribuitori sunt un fiu de milionar și fiul unui general. Drogurile pătrund în familiile noastre și distrug bunăstarea lor”, a declarat Diacov, care consideră că autoritățile, partenerii internaționali ai Moldovei și societatea în sine nu ar trebui să fie indiferenți față de acest viciu.