Select your Top Menu from wp menus

Valeriu Ghileţchi va candida la funcţia de preşedinte

Deputatul neafiliat Valeriu Ghileţchi va candida independent la funcţia de preşedinte. Într-un briefing de presă la IPN, deputatul a anunţat că a luat decizia de a constitui grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor întru susţinerea candidaturii sale la scrutinul din 30 octombrie.

Potrivit deputatului, primul tur al alegerilor trebuie să ofere o paletă diversă de opţiuni, iar după 30 octombrie societatea va şti candidatul care merită să fie susţinut în turul doi. „După aproape 20 de ani, vom avea din nou posibilitatea să alegem în mod direct preşedintele ţării. Multiplele blocaje şi crize politice prin care am trecut, impuneau o schimbare cât mai urgentă a cadrului constituţional de alegere a şefului statului. Pentru alegerea actualului preşedinte a fost nevoie de peste 900 de zile şi două runde de alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Valeriu Ghileţchi.

În opinia parlamentarului, Moldova are nevoie de un preşedinte care să urmărească pacea şi bunăstarea întregii naţiuni, nu interese de partid sau de grup, care să reîntregească societatea, dezbinată în mod artificial în scop politic. „Avem nevoie de un preşedinte ce ar fi un adevărat mediator între forţele politice ale ţării, pentru a nu permite ca lupta politică dintre acestea să dăuneze societăţii. Avem nevoie de un preşedinte care să readucă încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, spune deputatul. Pentru alegerea unui asemenea preşedinte, este nevoie de alegeri libere şi corecte, de un scrutin care ar oferi şansa unei adevărate alegeri, a conchis acesta.

Programul electoral detaliat al lui Valeriu Ghileţchi va fi făcut public mai târziu.

Valeriu Ghileţchi a fost ales deputat în Parlament la 5 aprilie 2009, pe listele Partidului Liberal Democrat. Deputatul a fost exclus din PLDM în aprilie anul curent, după ce a votat câteva hotărâri parlamentare cu care fracţiunea nu a fost de acord. Valeriu Ghileţchi este secretar al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană şi membru al delegaţiei Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/valeriu-ghiletchi-va-candida-la-functia-de-presedinte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19