Select your Top Menu from wp menus

Vadim Brînzan: Candidaţii independenţei sunt discriminaţi în raport cu cei ai partidelor

Modificările din Codul Electoral privind colectarea semnăturilor pentru înregistrarea în cursa prezidenţială îi pune într-o situaţie discriminatorie pe cei care vor să candideze independent. Declaraţia a fost făcută de către pretendentul de a candida independent la alegerile prezidenţiale, Vadim Brînzan, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Modificările din Codul Electoral au fost făcute cel mai probabil pentru a-i elimina din cursă pe candidaţii independenţi. Cei care vor să candideze independent trebuie să adune acelaşi număr de semnături unice ca şi candidaţii înaintaţi de partide, care au filiale în raioane şi oamenii lor în administraţiile publice locale”, a spus Brînzan.

Pretendentul la şefia statului a mai spus că unii concurenţi s-au grăbit să colecteze un număr exagerat de semnături pentru a-i împiedica pe ceilalţi pretendenţi să colecteze numărul necesar de semnături. „Igor Dodon s-a lăudat că va depune la CEC 350 de mii de semnături. Pentru ce-i trebuie atâtea semnături? Pentru că acei care au semnat, să nu mai poată semna pentru altcineva. În total avem 24 de candidaţi, fiecare fiind obligat să prezinte 15 mii de semnături. Deoarece există riscul invalidării unor semnături, este necesar de avut vre-o 20 de mii de semnături. În total iese 480 de mii de semnături. Este prea mult pentru o ţară cu o populaţie mai mică de trei milioane, dintre care aproape un milion este plecată”, a spus Brînzan.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vadim-brinzan-candidatii-independentei-sunt-discriminati-in-raport-cu-cei-ai-partidelor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19