Select your Top Menu from wp menus

V-ati facut iluzii despre preturi? Ca sa nu le mai aveti, confirmare de la ANRE

Toate companiile petroliere vor majora preţurile la carburanţi, a confirmat  pentru MOLDPRES Victor Parlicov, directorul general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică.

El a precizat că toţi importatorii au solicitat majorarea preţului la benzină, motorină şi gaz lichefiat şi, dacă unii dintre ei încă nu au efectuat scumpiri, le vor opera în zilele următoare. După ce sîmbătă, duminică şi luni, mai multe reţele de benzinării au ridicat preţurile la benzina cu cifra octanică 95 cu circa 80 de bani, pînă la 17,22-17,25 de lei pentru un litru, iar de motorină pînă la 16,25-16,30 de lei, şi alţi comercianţi intenţionează să facă acelaşi lucru. În după-amiaza zilei de marţi, însă, unele companii nu au afişat încă noi preţuri. Gazul lichefiat a ajuns să coste 8,77-8,90 de lei litrul.

Este prima majorare a preţurilor din acest an, iar prognozele arată că tendinţa de creştere a preţurilor la bursele internaţionale s-ar putea să se menţină în perioada următoare, astfel încît ultima scumpire ar putea să nu fie ultima.

Importatorii explică scumpirile prin majorarea preţurilor la import, ca urmare a cotaţiilor mai înalte la bursele internaţionale, precum şi a accizelor. Şoferii se plîng însă că preţul benzinei pe piaţa internă este cu mult peste recordul din 2008, deşi barilul s-a ieftinit de atunci.

sursa: moldpres.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/v-ati-facut-iluzii-despre-preturi-ca-sa-nu-le-mai-aveti-confirmare-de-la-anre/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19