Select your Top Menu from wp menus

UTM va avea observator astronomic și va lansa în 2014 primul satelit moldovenesc

În campusul universitar din sectorul Râșcani Universitatea Tehnică din Moldova a construit clădirea observatorului astronomic. Din contul mijloacelor speciale, alocate de către Ministerul Educației, a fost procurat un Observator Astronomic, ce urmează a fi utilizat în scopuri educaționale (studierea fenomenelor sistemului planetar, a soarelui, lunii, constelațiilor). Telescopul va fi folosit și pentru predarea online pentru toate liceele din Republica Moldova a celor 18 ore de astronomie din curiculla liceală.

Pentru anul viitor Universitatea Tehnică din Republica Moldova preconizează să lanseze primul satelit, construit în Republica Moldova. Echipamentul necesar pentru echilibrarea satelitului urmează a fi importat.

Vineri deputații au votat în prma lectură un proiect legislativ, ce permite, cu titlul de excepție, importul acestor utilaje fără plata TVA și a drepturilor la import.

sursa: bloguvern.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/utm-va-avea-observator-astronomic-si-va-lansa-in-2014-primul-satelit-moldovenesc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19