Select your Top Menu from wp menus

Utilajele „Apă-Canal” Cahul – scoase la licitaţie din cauza datoriilor întreprinderii

Întreprinderea Municipală (Î.M.) „Apă-Canal” Cahul riscă să rămână fără utilaje. Din cauza datoriilor pe care unitatea economică le are faţă de creditorii externi, acestea au fost sechestrate şi, ulterior, scoase la licitaţie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Datoriile întreprinderii cresc pe zi ce trece, întrucât deja de doi ani, aceasta nu achită creditul luat de la Banca Mondială (BM), fapt pentru care îi sunt aplicate penalități. Situația financiară a întreprinderii este agravată și de tarifele pentru serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare, aprobate în 2008, și care nu au fost ajustate la cheltuielile reale. În plus, rămâne în vigoare așa-numitul tarif social, conform căruia, pentru primii trei metri cubi de apă, consumatorii achită prețuiri de trei ori mai mici față de cele reale. Toate la un loc duc la acumularea datoriilor în lanț.
Situația întreprinderii a fost discutată recent la ședința aleșilor locali din Cahul. Astfel, din cauza datorii acumulate față de creditorii externi, întreprinderea riscă să-și piardă bunurile. Autospecialele Î.M. „Apă-Canal” Cahul au fost deja scoase la licitație.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/utilajele-apa-canal-cahul-scoase-la-licitatie-din-cauza-datoriilor-intreprinderii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19