Select your Top Menu from wp menus

Usatîi cere bani de la CNI

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi cere de la Comisia Naţională de Integritate (CNI) 20 de mii de lei drept prejudiciu moral. Ministrul susţine că CNI i-ar fi afectat grav onoarea şi reputaţia profesională atunci când a constatat conflict de interese în cazul reorganizării de către Andrei Usatîi a unor instituţii medico – sanitare publice.

În actul de constatare emis de CNI este menţionat faptul că membrii Comisiei au examinat sesizarea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) cu privire la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese de către Andrei Usatâi, manifestat prin acţiuni de reorganizare a Spitalului Clinic Republican prin absorbţia în cadrul acestuia a Institutului de Cardiologie şi a Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie. CNA argumenta că, în aşa mod, oficialul îşi creează condiţii favorabile de administrare a acestor instituţii, inclusiv sub aspect economic, după încheierea mandatului de ministru.

CNI a analizat sesizarea CNA şi, la 23 mai curent, a constatat faptul că ministrul Sănătăţii a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în cazul reorganizării acestor instituţii medicale.

La rândul său, Andrei Usatîi nu a fost de acord cu actul emis de CNI, aşa că la 12 iunie curent a depus la Judecătoria sectorului Râşcani din municipiul Chişinău o cerere de chemare în judecată cu privire la anularea actului de constatare emis de CNI. În cererea publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, oficialul afirmă că actul emis de CNI conţine o serie de erori atât de fapt, cât şi de drept, erori care într-un final duc la ilegalitatea acestuia.

continuarea pe moldovacurată.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/usatii-cere-bani-de-la-cni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19