Select your Top Menu from wp menus

Urmaşii lui Goebbels vor să-şi facă CUIB la Chişinău

Grupul media rus Sputnik News, care este controlat de Kremlin şi include o reţea de radio şi site-uri de ştiri în mai multe limbi, intenţionează să îşi deschidă birouri la Bucureşti şi Chişinău.Rusia a anunţat pe 10 noiembrie 2014 lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, Sputnik, finanţat de stat, informează theguardian.com.Grupul media Sputnik face parte din Rossiya Segodnya, care, în 2013, a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia.Potrivit theguardian.com, reţeaua de radio Sputnik va opera în 30 de limbi străine din anul 2015, va transmite peste 800 de ore de conţinut pe zi, iar conţinutul va fi produs în 130 de oraşe din 34 de ţări din lume.
Mai mulţi lideri de opinie au avertizat în repetate rânduri că spaţiul informaţional din Moldova este intoxicat cu propagandă rusească. Posturile TV şi site-urile ruseşti răspândesc informaţii mincinoase despre situaţia din Ucraina şi au creat o imagine pozitivă partidelor pro-ruse din Moldova. Totodată Russia Today şi Pervyi Kanal au difuzat mai multe materiale mincinoase sau manipulatorii despre Republica Moldova.
Zilele trecute fostul premier Ion Sturza declara pentru Digi24 că unii dintre liderii de la Chișinău de astăzi – de dreapta, naționali, proeuropeni – sunt profund ancorați în Rusia, iar proprietari ai canalelor de televiziune de la Chișinău care retransmit semnalul rusesc sunt liderii politici de orientare de dreapta.

sursa: National.MD