Select your Top Menu from wp menus

Urgia albă si omenia: 20 de oameni din troiene – în adăpost la un pădurar

Noaptea trecuta,  mai multi oameni din automobilele   deblocate  de pe traseul Orhei-Rezina,  au necesitat adapost.  Asa, sub acoperisul locuintei  padurarului din ocolul silvic Trifesti s-au adunat 20 de oameni, inclusiv 10 copii.

Si autoritatile locale din partile Rezinei s-au implicat in ajutorarea persoanelor eliberate din nameti. Potrivit datelor Directiei Sdituatii Exceptionale (DSE) Orhei, primariile  Buseuca si Cuizauca  au adapostit 5 si, respectiv, 4 oameni, printre care si copii.

De la inceputul ninsorilor viscolite, numai      salvatorii de la DSE Orhei, cu autospecialele din dotare,  au reusit sa scoata din trioene peste 100 de automobile, in care se aflau , de regula,  mai mult decat  o singura persoana.

Astazi, in lucrarile de deszapezire erau antrenate: in raionul Orhei – 14 unitati tehnice,  Rezina –  6 unitati ,Telenesti – 9 unitati ,  Soldanesti -12 unitati tehnice. Pentru curatarea zapezii, autoritatile centrale au mai dispus  interventia pe drumul inzapezit Orhei-Rezina a 3  unitati cu dispozitive rotative.

Pentru a se documenta cu mersul lucrarilor de restabilire a traficului rutier, in amiaza zilei, prim-ministrul Vlad Filat a intreprins si o vizita de inspectare a traseului Chisinau- Orhei-Rezina: Vezi AICI