Select your Top Menu from wp menus

Unul dintre cei mai mari producători de arme din lume are 2 uzine în R.Moldova

Cel mai mare producător de arme la nivel mondial este concernul american Lockheed Matin, care a avut în anul 2010 vânzări de peste 35,7 miliarde de dolari.

Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) a alcătuit lista celor o sută cei mai mari producători de arme din anul 2010. Al doilea an consecutiv, pe primul lor în clasament se află concernul american Lockheed Matin. Pe locul doi se află concernul britanic BAE Systems.

În rândul primelor 10 producători principali de arme, ca şi în anul 2009 se numără doar trei companii ne-americane – BAE Systems, compania transeuropeană EADS (locul 7) şi Finmecanica din Italia (locul 8).
În total, cele mai mari 100 de companii producătoare de armament au avut vânzări de 411,1 miliarde de dolari, în creştere cu 1,1%, faţă de anul 2009.

Pentru prima dată în ultimii ani în top a intrat şi întreprinderea de Stat federală unitară „MMPP Salyut” din Rusia, care deţine două uzine în Republica Moldova şi plasează comenzi la alte câteva.
Mai mult, vânzările MMPP Salyut au crescut în anul 2010 cu 41%.

Producătorul rus deţine uzina Topaz din Chişinău şi uzina Pribor din Tighina.
La aceste întreprinderi se produc componente pentru motoarele avioanelor militare de tip Sukhoi, MIG etc.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/unul-dintre-cei-mai-mari-producatori-de-arme-din-lume-are-2-uzine-in-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19