Select your Top Menu from wp menus

Unii beneficiari ai ajutorului social vor fi obligați să muncească în interesul comunitar

Șomerii înregistrați la Agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă și care fac parte din cadrul familiilor ce beneficiază de ajutor social, vor fi obligați să presteze, la solicitarea primarului, activități de interes comunitar, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi, în prima lectură, de Parlament, informează MOLDPRES.

Tipul lucrărilor, calcularea numărului de ore, evidenţa şi controlul activităţilor de interes comunitar urmează a fi stabilite de Guvern. Totodată, orele de prestare a activităţilor de interes comunitar se vor calcula proporţional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu va depăşi 40 ore pe lună, fiind respectată durata normală a timpului de muncă şi normele de securitate şi sănătate în muncă.

Excepţie vor face familiile pentru care suma stabilită a ajutorului social este de până la 30% (288 lei) din nivelul venitului lunar minim garantat (961 lei) sau şomerii din cadrul familiilor beneficiare care se află în una din situaţiile care nu permite antrenarea în activităţi de interes comunitar.

Pentru îndeplinirea activităților de interes comunitar primarul, viceprimarul sau pretorul va întocmi anual un plan de acțiuni de interes comunitar, va ține evidența persoanelor care efectuează aceste activități și a orelor prestate și va afișa lunar, la sediu, planul de acțiuni de interes local pe luna în curs, precum și situația activităților efectuate în lunile anterioare etc.

De asemenea, primarii vor mai fi obligați să transmită lunar către Direcția asistență socială și protecție a familiei lista persoanelor care au efectuat și care au refuzat efectuarea activităților de interes comunitar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/unii-beneficiari-ai-ajutorului-social-vor-fi-obligati-sa-munceasca-in-interesul-comunitar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19