Select your Top Menu from wp menus

UNICEF: Aproape 2.000 de copii au fost uciși sau răniți de la începutul războiului în Ucraina. „Mai mult decât orice, copiii din Ucraina au nevoie de pace”

EXTERN

UNICEF: Aproape 2.000 de copii au fost uciși sau răniți de la începutul războiului în Ucraina. „Mai mult decât orice, copiii din Ucraina au nevoie de pace”

Cel puțin 1.993 de copii din Ucraina au fost uciși sau răniți de când Moscova a lansat o invazie la scară largă în februarie 2022, potrivit UNICEF, reiterând apelurile la încetarea focului, scrie CNN.

În medie, cel puțin doi copii își pierd viața în Ucraina în fiecare zi, a anunțat marți UNICEF, relatează tvrinfo.ro.

„Copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță, stabilitate, acces la educaţie în condiții de siguranță, servicii de protecție a copilului și sprijin psihosocial”, a precizat agenția într-un comunicat. „Mai mult decât orice, copiii din Ucraina au nevoie de pace”.

Impactul asupra sănătății mintale

Războiul din Ucraina a afectat sănătatea mintală și bunăstarea copiilor, a declarat UNICEF, adăugând că jumătate dintre adolescenți raportează probleme de somn. Cel puțin unul din cinci suferă de gânduri intruzive și flashback-uri.

Aproape jumătate dintre copiii înscriși la școală în Ucraina au fost privați de educație, potrivit raportului.

Aproape un milion de copii din întreaga țară nu pot avea acces la nicio formă de învățământ „din cauza insecurității”, a adăugat UNICEF.

La începutul acestui an, CNN a relatat despre copiii ucraineni care frecventau școli nou construite în buncăre în orașul Harkov din nordul țării, în timp ce deasupra lor ploua zilnic cu lovituri rusești.

sursa: tvrmoldova.md