Select your Top Menu from wp menus

Ungaria și NATO au donat Republicii Moldova un lot de echipamente medicale de 1,4 mln de euro

Guvernul Ungariei și NATO au oferit astăzi Republicii Moldova, cu titlu de donație, un lot de echipamente medicale pentru a face față luptei cu pandemia COVID-19. Este vorba de 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 mln de euro, informează MOLDPRES.

Echipamentele au fost recepționate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară.

Donația a fost realizată în urma solicitării Republicii Moldova către Centrul Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO, care este principalul mecanism de răspuns în caz de urgențe al organizației. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj de mulțumire către Guvernul Ungariei și NATO.

„Aducem sincere mulțumiri Ungariei, țărilor membre NATO și Centrului Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre, pentru echipamentele oferite, care ne vor ajuta să fortificăm secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din Republica Moldova. Pandemia ne-a învățat două lucruri importante, și anume ce înseamnă recunoștința și solidaritatea. Împreună suntem mai puternici în combaterea pandemiei COVID-19”, a menționat Ala Nemerenco.

Astfel, Ungaria a donat ventilatoarele către depozitul NATO de răspuns la pandemie și a organizat transportul acestora către Moldova. Oficiul de Legătură al NATO la Chișinău a contribuit la coordonarea donației oferite.

„NATO și țările membre se solidarizează cu Republica Moldova în lupta cu pandemia care rămâne o provocare pentru noi toți. NATO reiterează angajamentul său pentru sprijinul și parteneriatul continuu cu Moldova”, a declarat șeful interimar al Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, Barbora Paclíkov.

Lotul de echipamente a fost oferit în cadrul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, la Chișinău.

„De un an și jumătate, luptăm împotriva pandemiei. Atunci condițiile de procurare a echipamentelor erau foarte dificile. A trebuit să ducem o luptă acerbă, dar am reușit să ne asigurăm cu aceste materiale care reprezintă un sprijin și ajutor în lupta cu acest virus. Trebuie să depunem toate eforturile, astfel încât mai puțini oameni să moară din cauza lipsei acestor ventilatoare. Sperăm să le utilizăm cât mai puțin”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

La începutul anului curent, R. Moldova a recepționat peste 100 000 de măști și 25 000 de salopete de unică folosință prin intermediul NATO. Donația recepționată astăzi este al treilea lot de echipamente medicale prevăzute pentru a face față pandemiei COVID-19 în Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ungaria-si-nato-au-donat-republicii-moldova-un-lot-de-echipamente-medicale-de-14-mln-de-euro/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19