Select your Top Menu from wp menus

Unde dai și unde crapă//Nu cumpără producţie din Orhei pentru că R.Moldova cumpără electricitate din Ucraina

Transnistrienii nu au lei moldoveneşti pentru a cumpăra producţia fabricată de un agent economic din Orhei, mai fiind şi supăraţi pe faptul că R.Moldova a renunţat la energia electrică produsă la Centrala din Cuciurgan.
Directorul Companiei Orhei-Vit, Semion Mudrea,  a declarat în cadrul întâlnirii de ieri cu prim-ministrul Pavel Filip că a fost anunţat de către clienţii din Transnistria ca aceştia nu vor mai procura conservele orheiene din cauza lipsei leilor moldoveneşti. Mudrea susţine că lui i s-a mai spus că relaţiile se strică din cauza că autorităţile moldovene au preferat curentul electric din Ucraina celui produs în regiunea transnistreană.

Directorul din Orhei a solicitat permisiunea de a face achitările cu malul stâng al Nistrului în valută, insistând că există riscul ca marfa moldovenească să fie înlocuită cu cea din Rusia şi Belarus.
Semion Mudrea a mai atras atenţia lui  Filip la faptul că în unele cazuri materia primă importată în R.Moldova este mai ieftină decât cea autohtonă şi a adus exemplul zahărului din UE care costă 13,20 lei faţă de 13,80 lei pentru un kilogram de zahăr moldovenesc. Mudrea a declarat că această situaţie este în detrimentul producătorilor autohtoni.

Drept răspuns, premierul Pavel Filip a declarat că lipsa leilor moldoveneşti, invocată de partea transnistreană,  este o problemă falsă,  pentru că aceştia pot fi cumpăraţi de transnistreni prin schimb valutar şi la băncile din Chișinău. Referindu-se la  preţurile  producţiei locale şi străine, Filip a spus că trebuie să existe competitivitate şi că R.Moldova s-a angajat să respecte mai multe acorduri care nu prevăd măsuri speciale de protecție.

Ieri, 6 aprilie, prim-ministrul Pavel Filip a vizitat  Orheiul, pentru o întâlnire   cu demnitari si funcţionari publici de rang raional și local și cu șefi ai unor instituţii şi întreprinderi, iar apoi s-a deplasat în satul Brăviceni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/unde-dai-si-unde-crapanu-cumpara-productie-din-orhei-pentru-ca-r-moldova-cumpara-electricitate-din-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19