Select your Top Menu from wp menus

Un virus cere bani sub pretextul achitării unei amenzi pentru poliţia din Moldova

Un virus blochează calculatoarele din Moldova, iar pentru revenirea la normalitate cere achitarea a 500 de lei prin intermediul unei sisteme de plăţi electronice, despre care afirmă că aparţine Ministerului de Interne.
Potrivit unui comunicat al IGP Virusul este reprezentat sub forma blocării ecranului atât a calculatorului, cît și a telefonului mobil în schimbul primirii unei sume de bani, sub pretextul achitării amenzii judiciare la organele de drept. Imediat după ce infectează sistemul, virusul blochează PC-ul şi afișează un mesaj din numele Ministerului Afacerilor Interne. În acest caz, victima este informată că are fişiere ilegale care au fost detectate după scanarea calculatorului. În plus, utilizatorului i se cere să plătească o „amendă” prin intermediul unui sistem de achitări on-line.
Virusul apare în urma accesării site-urilor web cu conținut pornografic, deoarece acestea sînt printre cele mai infectate site-uri, care nu au condiții minime de securitate informatică.
Potrivit sursei citate nici o subdiviziune din cadrul Inspectorului General al Poliției nu utilizează astfel de metode pentru aplicarea amenzilor contravenționale/penale, reieșind din care considerente achitarea astfel de recompense este absolut ilegală și nemotivată.
Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale sînt rugate să se adreseze la Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații, (str. Bucuriei 14, mun. Chișinău).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-virus-cere-bani-sub-pretextul-achitarii-unei-amenzi-pentru-politia-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19