Select your Top Menu from wp menus

Un tren de pasageri a luat foc în amiaza zilei, la Rezina

Locomotiva  trenului de pasageri de pe ruta Balti-Mateuti s-a aprins in amiaza zilei de astazi, la Rezina. Din fericire nicio persoana nu a avut de suferit. Focul a fost stins timp de aproximativ 30 de minute, iar cei 90 de pasageri  au fost evacuati concomitent de catre pompierii care au ajuns rapid la fata locului.

Potrivit sefului Directiei Situatii Exceptionale  (DSE) Orhei, Iurie Siloci, semnalul despre incendiu a parvenit  la pompierii din  Rezina   la ora 12:52. O autospeciala si patru colaboratori ai Unitatii de Salvatori si Pompieri, sub  conducerea locotenent-colonelului Ghenadie Moiseenco au plecat imediat la calea ferata.

S-a constatat ca arde locomotiva din spate a trenuluie de pasageri Balti-Mateuti.  Odata cu actiunile de localizare si stingere a focului, pompierii au evacuat din tren 90 de pasageri. Incendiul a fost lichidat in decurs de aproximativ o jumatate de ora. Asta, si  datorita  sprijinului  venit de la uzina Lafarge, care a pus la dispozitie 8 tone de apa, suplimendant rezerva de  2,5 tone de apa  din autospeciala pompierilor.

Seful DSE Orhei,  Iurie Siloci,  a declarat  ca situatia a revenit deja la normal. A fost reluata si circulatia, dar mai intai  pompierii  s-au asigurat inclusiv  de faptul ca sinele s-au racit suficient si ca nu exista pericol de noi  incidente.