Select your Top Menu from wp menus

Un tânăr cercetător ucis de o bacterie pe care o studia în laborator

Cercetările asupra unei bacterii s-au încheiat tragic pentru un tânăr microbiolog american de 25 de ani, care a decedat în mai puţin de 24 de ore în urma contaminării cu bacteria pe care o studia în laboratorul său, potrivit ScienceNOW.

Laboratorul a fost închis pe durata anchetei declanşate de o echipă de experţi din cadrul poliţiei, în timp ce întreaga echipă de oameni de ştiinţă care lucra cu acesta este ţinută în prezent sub observaţie medicală, scrie Agerpres.

Tanarul  se ocupa de cercetarea Neisseria meningitidis – o bacterie care cauzează anual în SUA aproximativ o mie de cazuri de meningită şi ucide aproximativ 75 de persoane pe an.

Nu cu mult timp în urmă, în SUA au fost descoperite mai multe bacterii rezistente la antibioticele cunoscute la ora actuală. Desprea acestea comunitatea ştiinţifică credea că au dispărut 4 milioane de ani în urmă.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-tanar-cercetator-ucis-de-o-bacterie-pe-care-o-studia-in-laborator/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19