Select your Top Menu from wp menus

Un şef „ştiutor”, la Teleneşti. Cei de la Orhei, Şoldanesti, Rezina nu stiu nimic…

Pe durata saptamanii curente inca 3 persoane sus-puse si-au publicat pe site-uri declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2011.

Desi cu intarziere fata de  termenul limita (1 martie) , totusi,  s-au mai conformat legislatiei: preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urecheanu, deputatul Valeriu Nemerenco, si  presedintele  raionului Teleneşti Boris Burcă.  Despre aceasta comunica Asociaţia Presei Independente şi Alianţa Anticorupţie, care realizeaza campania“Avere la vedere”.

In comunicatul de referinta se mentioneaza ca unii primari şi preşedinţi de raioane nu cunosc sau nu doresc să îndeplinească  prevederile legislatiei despre transparenţa declaraţiilor de venituri şi proprietate a demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere.

Preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefîrţa, a declarat: “Eu am transmis cu două luni în urmă la Chişinău această declaraţie, dar să o plasez pe site-ul Consiliului Raional Orhei nu am ştiut…”

Primarul oraşului Şoldăneşti ,Alexandru Tinică,  a spus că e primar din  anul 2007, dar prima dată aude că este obligat să-şi facă publică declaraţia de avere.

“Nu cred că primarul trebuie să se ocupe de acest lucru, funcţia de bază a mea e să fac localitatea să prospere. Dacă e necesar să-mi public salariul primit în calitate de primar, îi voi spune secretarei să plaseze această declaraţie, fiindcă am completat-o încă în luna ianuarie”, declară primarul de Şoldăneşti.

Potrivit informatiilor din cadrul campaniei “Avere la vedere”, din  tagma demnitarilor locali din intreaga repulica   si-au facut publice declaratiile cu privire la venituri şi proprietate pentru anul  trecut doar primarul municipiului Chisinau, doi primari  de orase si trei presedinti de raioane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-singur-sef-stiutor-la-telenesti-cei-de-la-orhei-soldanesti-rezina-nu-stiu-nimic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19