Select your Top Menu from wp menus

Un sef si un sef-adjunct instalati in functii, la prima sedinta a C.R Orhei din 2012

 Noul sef al Directiei raionale Economie si atragerea investiilor este Vladimir Gurduza, de la PLDM. Candidatura lui Gurduza a fost sustinuta de majoritatea consilierilor prezenti la sedinta  Consiliului raional Orhei de marti, 21 februarie. La aceeasi sedinta,  Ion Nasalciuc, de la PCRM, a fost numit  in functia de  sef-adjunct al Directiei Agricultura.

 Dupa cum a fost mentionat in cadrul sedintei, cei doi candidati  au fost selectati spre nominalizare, in rezultatul concursurilor de suplinire a functiilor respective, care s-au incheiat de curand.

 In ambele cazuri au fost, totusi,  expuse unele  rezerve fata de candidati.

Consilierul PL, Vasile Roman ,a declarat ca Vladimir Gurduza nu este  in drept sa  devina conducator al unei structuri publice atata vreme cat nu a renuntat la  functia de conducator al unei structuri comerciale. In replica, Gurduza a declarat ca a demisionat deja din functia precedenta, iar consilierul PLDM Vitalie Balinschi a mentionat ca  in caz contrar responsabilitatea pentru incalcarea legislatiei  ii va reveni lui Gurduza.

Au fost enuntate obiectii si fata de procedura de concurs. Consilierul PD, Tudor Golub , care este si sef al  Oficiului Cancelarie de Stat in teritoriu, a declarat ca  secretarul comisiei de concurs  pentru cele 2 functii publice a fost schimbat fara acordul consilierilor. Golub a mai  tinut sa atraga atentia ca Ion Nasalciuc care este in prag de pensionare nu poate fi numit in functie publica si ca eliberarea  lui Semion Babin  din functia de sef al Directiei Agricultura a ajuns deja pe rol in judecata. Replica a venit din partea consilierilui Vladimir Roitaru care a spus ca intre disponibilizarea sefului si numirea sefului-adjunct nu exista nici o legatura.

De mentionat ca,  spre deosebire de Vladimir Gurduza, care a fost aprobat in functie datorita voturilor venite din partea reprezentantilor din practic toate fractiunile, candidatura lui Ion Nasalciuc a fost sprijinita clar doar de   consilierii din PLDM , PCRM si PSD.

Marti, 21 februarie, consilierii din raionul Orhei s-a  intrunit pentru prima data in anul 2012, intro sedinta ordinara.  In cadrul acesteia, timp de putin peste 2 ore,  au fost examinate  peste 20 de chestiuni  de ordin bugetar, patrimonial si altele.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-sef-si-un-sef-adjunct-instalati-in-functii-publice-la-prima-sedinta-a-c-r-orhei-din-2012/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19