Select your Top Menu from wp menus

Un roman nevazator a condus un BMW cu viteza de136 km/h

Susţinut de un copilot, un nevăzător a condus un autoturism BMW cu 136 de kilometri la oră. S-a întâmplat la Craiova, în cadrul unui protest inedit, scrie Realitatea.net.

Cursa a fost organizată de Asociaţia Tandem, în parteneriat cu BMW Group Romania, pe pista Aeroportului Craiova. Bărbatul de 36 de ani, din Bucureşti, a declarat că această cursă reprezintă un protest pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu diferite handicapuri fizice.

Totodată, prin participarea la această cursă, şoferul nevăzător a vrut să stabilească un record naţional la viteză pe o suprafaţă de o mie de metri şi să se pregătească pentru un record mondial. Recordul mondial de viteză stabilit de o persoană nevăzătoare a fost înregistrat în SUA, respectiv 320 de kilometri la oră.

Copilotul: „Eu văd pentru el, însă el face toată treaba”

„Este un protest pe care îl facem din cauza nepăsării. Am solicitat înfiinţarea unor şcoli de câini ghizi pentru persoanele fără vedere, am solicitat biciclete cu dublu loc, pentru ca şi cei asemenea mie să se poată bucura de viaţă. Mesajul meu e simplu: daţi-mi bicicletă şi nu mai urc la volan”, a declarat Florin Georgescu.

Bărbatul a fost susţinut de un copilot. „Eu văd pentru el, însă el face toată treaba, doar îl ghidez. Mai există cazuri în care persoane fără vedere au urcat la volan în cazuri asemănătoare, pentru a stabili un record. Ne pregătim împreună de ceva vreme, am mers cu un Matiz, acum suntem cu acest BMW şi încercăm să mergem cât mai repede”, a spus copilotul Alexandru Răcănel.

Înainte de a intra în cursa oficială, Florin Georgescu „s-a încălzit” pe pistă. La una dintre curse, autoturismul pilotat de bărbat a acroşat un aparat de măsurare şi omologare a vitezei, creând panică pentru câteva secunde.

În urmă cu câteva luni, el a demonstrat jurnaliştilor de la Academia Caţavencu de ce este în stare. Filmul a fost postat pe Youtube

sursa: realitatea.net


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-roman-nevazator-a-condus-un-bmw-cu-viteza-de136-kmh/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19