Select your Top Menu from wp menus

Un referendum privind REVOCAREA PRIMARULUI ar putea avea loc la Orhei

 Judecătoria Orhei a admis la sfârşitul anului trecut cererea de chemare în judecată a unei locuitoare din Selişte. In cerere este expusa intentia constituirii  unui grup de iniţiativă care să colecteze semnăturile pentru desfăşurarea referendumului de revocare a primarului de Seliste, Vasile Scripnic, care a candidat la functie din partea PL.

Potrivit instanţei, grupul în număr de 20 de persoane ar urma sa colecteze  semnăturile necesare. Dacă numărul acestora va fi în corespunde cu prevederile legale, la viitorul plebiscit locuitorii comunei Selişte vor trebui să răspundă la întrebarea: “Sunteţi pentru revocarea primarului comunei Selişte, raionul Orhei”.

Acţiunea în judecată a fost înaintată de fostul secretar al Consiliului comunal Selişte,  Svetlana Budjeti  care fiind reprezentant al PCRM   a  si condus localitatea din anul 2008  până în  mai  2010, dupa ce primarul de atunci  a decedat din cauza unor probleme de sănătate.

În componenţa comunei Seliste  intră satele Selişte, Lucaşeuca şi Mana, care au  cca 4800 de locuitori.

Potrivit art 180 din Codul Electoral referendumul local poate fi iniţiat de 10 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-referendum-privind-revocarea-primarului-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19