Select your Top Menu from wp menus

Un presupus OZN a perturbat traficul aerian în Israel

Mai multe aeronave care transportau turişti nu au putut să-şi ia zborul miercuri de pe aeroportul internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv din cauza unui presupus obiect zburător neidentificat (OZN), relatează joi The Jewish Press.

Dis-de-dimineaţă, pe ecranele radarelor aeroportului a apărut ceva asemănător unui OZN şi la semnalul alertei aeriene avioanele de vânătoare s-au ridicat în aer pentru a-l intercepta.

Toate zborurile civile de pasageri au fost amânate, iar câteva aeronave care urmau să aterizeze au primit ordin să facă mai multe cercuri deasupra aeroportului până la indentificarea obiectului apărut pe radare.

După ceva timp, militarii au raportat că obiectul zburător nu reprezintă nicio ameninţare pentru avioanele de pasageri şi securitatea Israelului, astfel încât cursele aeriene au fost reluate. Autorităţile militare israeliene nu au făcut niciun comentariu cu privire la respectivul incident.

Cazuri similare s-au mai întâmplat şi în alte colţuri ale lumii. Astfel, în iulie 2012, din cauza unui presupus OZN a fost închis aeroportul Xiaoshan din estul Chinei. Obiectul apăruse chiar deasupra aeroportului, iar dispeceratul a sistat toate zborurile.
sursa: AGERPRES