Select your Top Menu from wp menus

Un om de afaceri a fost reţinut în dosarul şefului FISC-ului, Nicolae Vicol

Un om de afaceri a fost reţinut în dosarul şefului FISC-ului, Nicolae Vicol. Potrivit publika.md persoana reţinută este omul de afaceri Vasile Gudimă.
Inprofunzime.md scrie că Vasile Gudima e suspectat de corupere pasiva si de interceptarea convorbirilor telefonice. Acesta neaga acuzatiile si califica actiunile drept o comanda politica.
Vineri, 15 februarie, reprezentanţii Procuraturii Generale şi ai Centrului Naţional Anticorupţie au descins la Serviciul Inspectoratului Fiscal de Stat şi la Guvern, unde au efectuat mai multe percheziţii, pe marginea unui dosar penal intentat pentru acte de corupţie. Potrvit CNA, factori de decizie de la Fisc estorcau lunar între 5.000 şi 10.000 de euro de la anumiţi agenţi economici, iar la tăinuirea acestor ilegalităţi au contribuit şi 2 ofiţeri ai Centrului Anticorupţie.
Pe de altă parte FISC-ul într-un comunicat difuzat în aceeaşi zi în care calificăa descinderile de vineri dimineaţă ca „show-uri politice şi mediatice grosolane” care au drept scop compromiterea şi intimidarea autorităţilor de către marii evazionişti. „Aceste percheziţii neargumentate au coincis cu controalele efectuate de către Inspectoratul Fiscal la întreprinderea „Metal Feros” unde au fost descoperite fraude record în Republica Moldova, susţinea instituţia