Select your Top Menu from wp menus

Un oficial UE solicită Guvernului RM încheierea cât mai rapidă a unui acord cu FMI

Directorul general adjunct pentru Politica de vecinătate şi negocieri de extindere a Comisiei Europene, Katarína Mathernová, solicită Guvernului Republicii Moldova încheierea cât mai rapidă a unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Îndemnul a fost făcut în cadrul unei vizite la Chişinău, care a avut drept scop examinarea progresului în cadrul reformelor din sectoarele cheie, în special în sectorul bancar, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, în cadrul vizitei sale, Katarína Mathernová a încurajat autorităţile să încheie cât mai rapid un acord cu FMI, să abordeze deficienţele rămase în sectoarele bancar şi energetic. În opinia ei, acest acord este necesar pentru reluarea finanţării suportului bugetar acordat de către UE.

În contextul unor şedinţe cu administraţia Guvernului, guvernatorul BNM şi partenerii din cadrul instituţiilor financiare internaţionale, Katarína Mathernová a subliniat necesitatea unei implementări veritabile a reformelor incluse în Foaia de Parcurs privind agenda de reforme prioritare.

Oficialul UE a subliniat că reformele structurale sunt necesare pentru beneficiul ţării şi a cetăţenilor acesteia. De asemenea, Katarína Mathernová a menţionat suportul acordat de UE Republicii Moldova în parcursul implementării reformelor ce sunt axate pe rezultate concrete.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-oficial-ue-solicita-guvernului-rm-incheierea-cat-mai-rapida-a-unui-acord-cu-fmi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19