Select your Top Menu from wp menus

Un nou termen pentru includerea Orheiului Vechi în lista patrimoniului UNESCO

Dosarul de candidat al rezervaţei Orheiul Vechi pentru includerea acesteia în lista patrimoniului UNESCO va fi definitivat până în luna septembrie a acestui an. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ministrul Culturii, Boris Focşa la postul publict de televiziune.

Nominalizarea Rezervaţiei cultural-naturale “Orheiul Vechi” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se afla pe agenda de lucru a Colegiului Ministerului Culturii în luna septembrie 2012.
În toamna anului 2011, intr-o decizie, Colegiul declara că dosarul peisajului cultural “Orheiul Vechi” va fi depus spre aprobare în Lista patrimoniului cultural protejat de UNESCO pînă la 30 septembrie 2012.
Potrivit institutiei citate, pentru definitivarea dosarului “Orheiul Vechi”, urma sa aiba loc reabilitarea ecologică a rezervaţiei, precum şi atragerea unor experţi internaţionali în perfectarea documentelor necesare.
Republica Moldova a iniţiat procesul de nominalizare a “Orheiului Vechi” în Lista Patrimoniului Cultural Protejat de UNESCO încă în anul 2005
Înscrierea pe această listă are o miză economică importantă, în special, pentru ţările în curs de dezvoltare, în condiţiile în care obiectivele incluse atrag, de obicei, o creştere a fluxului de turişti şi fonduri pentru întreţinerea acestor situri.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-nou-termen-pentru-includerea-orheiului-vechi-in-lista-patrimoniului-unesco/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19