Select your Top Menu from wp menus

Un nou scenariu de Apocalipsa-2012. Pericolul planetar vine din Arctica

Cercetătorii ruşi  avertizează în privinţa înregistrării unui nivel extrem de crescut al metanului eliberat în Oceanul Arctic în urma topirii calotei glaciare, fenomen provocat de încălzirea globală.

Platforma oceanică din estul Siberiei arctice este supravegheată de 20 de ani de un grup de cercetători ruşi, care au înregistrat în ultimii ani emanaţii de abundente de gaz metan în urma topirii calotei glaciare.

Metanul este un gaz periculos pentru organismul uman, el fiind de 20 de ori mai toxic decât dioxidul de carbon.
Într-un interviu exclusiv acordat cotidianului The Independent, Igor Semiletov, cercetător delegat în zonă de către prestigioasa Academie de Ştiinţe din Rusia, a declarat că nu a mai văzut niciodată o asemenea masă de metan eliberată continuu din permafrostul siberian şi de sub calota arctică.

Cercetătorii estimează că sub calota glaciară arctică sunt blocate sute de milioane de tone de metan.

Pronosticul cel mai descurajator al savanţilor ar fi acela că în timpul verei ce urmează în anul 2012 calota se va topi şi va elibera metanul depozitat sun aceasta. Eliberarea milioanelor de tone de metan va provoca o schimbare rapidă şi severă a climei planetei.

sursa:descopera.ro

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-nou-scenariu-de-apocalipsa-2012-pericolul-planetar-vine-din-siberia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19