Select your Top Menu from wp menus

Un nou război al instituţiilor de drept: DIP contra PG

După ce în dimineaţa zilei Procuratura Generală a emis un comunicat prin care informa că pe numele a 15 angajaţi al Departamentului Instituţiilor Penitenciare au fost pornite cauze penale, DIP a emis un comunicat în care spune că această acţiue reprezintă un atac asupra imaginii instituţiei.
Printre altele DIP spune că „Procuratura Generală nu a înştiințat oficial în nici un fel conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare cu privire la acuzațiile aduse colaboratorilor săi, statutul lor procesual și faptele ce le sunt incriminate. Acest fapt regretabil, în concordanță cu informațiile din dosar aduse la cunoștința presei cu mult înainte ca presupusa vină a acestor angajați ai Departamentului să devină demonstrabilă într-o instanță de judecată, ne face să credem că la cale a fost pusă, cu rea voință, o campanie de denigrare a întregului corp de ofițeri și un atac intenționat asupra instituției noastre și nicidecum pedepsirea unor acțiuni ilegale.” Comunicatul mai menţionează că: ” toți cei acuzați în acest caz pledează nevinovați și declară că dețin probe suficiente pentru a demonstra instanței de judecată că acțiunile lor pe parcursul întregii activități în sistemul penitenciar s-au desfășurat în limita normei legale.”
Amintim că PG acuză colaboratorii DIP de faptul că nu au asigurat securitatea persoanelor deţinute în penitenciare care au colaborat cu organele de urmărire penală la elucidarea grupării criminale Makena.
Potrivit comunicatului PG membrii reţelei interlope îi şantajau şi ameninţau cu moartea pe alţi condamnaţi ai penitenciarelor cu scopul de obţine bani. Sumele erau extorcate de la apropiaţii persoanelor condamnate care se aflau în libertate, prin diferite scheme criminale create de către membrii organizaţiei criminale „Makena” şi tolerate de angajaţii DIP.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-nou-razboi-al-institutiilor-de-drept-dip-contra-procuratura-generala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19