Select your Top Menu from wp menus

Un nou program creat pentru a spiona mai multe organizaţii guvernamentale şi instituţii a fost descoperit săptămâna aceasta

Experţii Kaspersky Lab au publicat un nou raport de cercetare ce analizează o serie de incidente de securitate în cadrul cărora au fost utilizate exploit-urile PDF din Adobe Reader (CVE-2013-6040) descoperite recent şi un nou program malware, foarte specializat, numit MiniDuke. MiniDuke a fost folosit săptămâna trecută pentru a ataca mai multe organizaţii guvernamentale şi instituţii din întreaga lume. Experţii Kaspersky Lab, în parteneriat cu CrySys Lab, au analizat în detaliu atacurile.

Potrivit analizei Kaspersky Lab, mai multe ţinte importante au fost deja compromise de atacurile MiniDuke, inclusiv instituţii guvernamentale, din Ucraina, Belgia, Portugalia, România, Republica Cehă şi Irlanda. În plus, un institut de cercetare, două think tank-uri şi un furnizor din domeniul medical din Statele Unite, precum şi un institut de cercetare foarte cunoscut din Ungaria au fost, de asemenea, compromise.

Pentru a citi raportul complet de cercetare, realizat de Kaspersky Lab, precum şi recomandările pentru protejarea împotriva atacatorilor MiniDuke, accesaţi Securelist.

Amintim că la începutul lunii ianuarie Radio Orhei relata despre publicarea pe site-ul www.securelist.com, de către compania Kaspersky Lab, a unei investigaţii care arată că structurile gurvernamentale, militare şi dimplomatice din Republica Moldova sunt spionate cibernetic.