Select your Top Menu from wp menus

Un nou LITIGIU pe tariful de epurare si evacuare a apei la Orhei

Tariful pentru epurarea şi evacuarea apei, pe care Consiliul Orăşenesc (CO) Orhei l-a stabilit la începutul lunii decembrie trecut special pentru SA Orhei Vit, a provocat un nou litigiu. Orhei Vit a atacat în instanţă decizia care impune întreprinderea să achite un tarif în mărime de 15 lei/m3.

Despre acest litigiu nou cu Orhei-Vit consilierii orăşeneşti au fost informaţi  de către directorul general interimar al SA Apa Canal Orhei, Victor Perţu, în cadrul şedinţei extraordinare a CO de la sfârşitul anului trecut (29.12.2015).

Din anul 2008, SA Orhei Vit s-a mai aflat în litigiu cu administraţia orăşenească, din cauza tarifului pentru aceleaşi servicii. În anul 2011, cele două părţi au încheiat o tranzacţie de împăcare prin care tariful pentru epurarea şi evacuarea apei a fost stabilit în mărime de 7,5 lei/m3. Acest tarif urma să fie menţinut până la sfarisitul anului 2015.

În şedinţa ordinară din 10 decembrie 2015, consilierii orăşeneşti au decis să majoreze de două ori tariful pe care îl achita Orhei-Vit – de la 7,5 lei până la 15 lei/ m3.