Select your Top Menu from wp menus

Un monstru marin de 8 metri a fost filmat pentru prima oara, în adâncul oceanului.VIDEO

Oamenii de stiinta au publicat imagini cu o sepie uriasa, filmata in adancul Oceanului Pacific, langa insula Chichi.

Imaginile au fost filmate de Discovery Channel si postul japonez NHK in iulie 2012 si arata pentru prima data o specie de sepie uriasa in mediul ei natural.
Sepia se afla la o adancime de jumatate de kilometru. Este vorba de o creatura considerata legendara, care a aparut in povestile terifiante ale marinarilor, cu sute de ani in urma, scrie Phys.org.
Ea este probabil si sursa mitului nordic al monstrului marin Kraken, despre care se spune ca ataca navele in zona Scandinaviei.

Echipajul de biologi care a cautat bizara creatura a filmat un exemplar de 3 metri, iar dupa alte 100 de scufundari in adancul oceanului, au reusit sa gaseasca si o sepie uriasa, lunga de 8 metri.
Creatura filmata era insa ranita: ii lipseau doua tentacule.
Biologul Tsunemi Kubodera spune ca a mai filmat o sepie gigant in anul 2006, insa aceasta fusese prinsa si scoasa la suprafata, nu se afla in mediul sua natural.
Denumita stiintific Architeuthis, sepia uriasa poate ajunge pana la o lungime de 10 metri si se hraneste cu pesti si cu alte sepii mai mici.
Discovery Channel va difuza un documentar despre aceasta descoperire la sfarsitul lunii ianuarie.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-monstru-marin-de-8-metri-a-fost-filmat-pentru-prima-oara-in-adancul-oceanului-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19