Select your Top Menu from wp menus

Un minor deţinut, nominalizat pentru un filmulet la concursul internaţional ‘OneMinJr’

Un minor deţinut la Penitenciarul nr.2-Lipcani, a fost nominalizat în top 5 cîştigători ai concursului anual internaţional „One Minute Junior”, după ce a realizat un film de scurt metraj aflîndu-se după gratii, în cadrul unei initiative organizate de UNICEF şi Departamentul Instituţiilor Penitenciare. Adolescentul a participat la atelierul One Minute Junior – o iniţiativă internaţională a UNICEF practicată în toate ţările lumii cu scopul de a face auzite vocile copiilor vulnerabili. În 2010 echipa OneMinJr a vizitat penitenciarul pentru copii din Lipcani, iar băiatul respectiv, împreună cu alţi 5 colegi, au învăţat să filmeze, să editeze şi să monteze propriile lor filme cu durata de 1 minut pe temele care îi preocupă.

“Este un succes de netăgăduit al ţării noastre, atît UNICEF cît şi Departamentul Instituţiilor Penitenciare, bucurîndu-se de o victorie internaţională la atelierul OneMinJr., iniţiativă implementată la nivel mondial. Faptul că filmul lui A. a fost apreciat şi selectat în numărul celor mai bune cinci filme din întreaga lume ne convinge o dată în plus despre valorile şi talentul copiilor, indiferent unde s-ar afla, în cazul dat, copilul ispăşindu-şi pedeapsa într-o instituţie de detenţie”, a menţionat Dl Veaceslav Ceban, Director General interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Printre finaliştii concursului OneMinJr se numără 15 participanţi din mai multe ţări ale lumii, iar Moldova concurează la categoria “inside” cu Germania, Mexic, Bosnia şi Herţegovina şi Vanuatu.

Cîştigătorul ediţiei va fi anunţat la 1 februarie online pe siteul oficial OneMinJr www.theoneminutesjr.org . Deţinătorul marelui premiu se va bucura de o cameră video de ultimă generaţie.

Actualmente în Moldova îşi ispăşesc pedeapsa 41 de copii: 38 băieţi şi 3 fete.

sursa: Departamentul Instituţiilor Penitenciare

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-minor-detinut-nominalizat-pentru-un-filmulet-la-concursul-international-one-minute-junior/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19