Select your Top Menu from wp menus

Un milionar şi-a înlocuit gardul vilei de lux cu un acvariu uriaş VIDEO

Mehmet Ali Gökçeoğlu, un prosper om de afaceri din Turcia, şi-a înocuit gardul din metal al vilei sale de lux cu un acvariu uluitor, lung de 50 de metri şi plin cu sute de peşti şi caracatiţe, potrivit odditycentral.com.

Acvariul este unul funcţional şi are numeroşi peşti (dorada, bibani de mare, chefal, anghilă), caracatiţe, precum şi alte specii care se regăsesc în marea de lângă locuinţă.

Casa, ce se află în apropiere de Marea Aegean, a devenit un popular punct de atracţie pentru turişti, dar şi localnici.

Cea mai uşoară parte a proiectului a fost construcţia acvariului, căci mai greu a fost îngroparea unor ţevi lungi de 400 m care să ajute la schimbarea apei în permanenţă. Această extravaganţă l-a costat în jur de 21.000 de dolari.

Acum, Mehmet are oameni angajaţi care se ocupă de “gardul viu” pe care l-a realizat cu succes. Acesta este monitorizat permanent de camere de supraveghere.

Dorada, bibanul de mare, barbunul, anghila și caracatițele sunt doar câteva dintre speciile marine găsite în gardul acvariu din Çeșme. Conform mai multor rapoarte, există în prezent aproape 1.000 de pești care trăiesc în aceast acvariu uriaş. Chiar dacă au trecut opt ani de când a fost terminat, acvariul, unic în lume, atrage încă o mulțime de turiști în fiecare vară.

Vizitatorii pot privi, pot face fotografii sau filma, dar nu prea aproape de gard, pentru că există un sistem de alarmă.

sursa: TurdeTur