Select your Top Menu from wp menus

Un milionar moldovean deţine cea mai mare livadă de nuci din Europa

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova spune că este cel mai mare proprietar de terenuri arabile din ţară şi că a investit circa 25 milioane de euro într-o livadă, scrie adevarul.md 

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Ciornîi susţine într-un interviu pentru Europa Liberă că după ce a câştigat bani în alte părţi investeşte în ţara noastră, în special în agricultură.

„Am cumpărat pământ arabil de la ţărani. 10 mii de hectare în Moldova, suntem cei mai mari proprietari de pământ arabil şi am făcut întreprinderi, mai ales în zona de Nord, în jurul Cahulului avem şi în raionul Anenii Noi.”, precizează milionarul.
Mai mult, Ciornîi susţine că a investit circa 25 milioane de euro în crearea celei mai mari livezi de nuci din Europa

Venitul este obţinut acum în special din comercializarea puieţilor, care i-a permis să recupereze aproape toate cheltuielile.

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova. Imperiul său se extinde în câteva state din regiune şi include zeci de mii de hectare de terenuri agricole, companii de comerţ cu produse petroliere, afaceri imobiliare, hotele etc.

sursa: adevarul.md