Select your Top Menu from wp menus

Un medic din Chişinău cerea câte 400 de euro petru un ochi

Un medic oftalmolog din cadrul Spitalului pentru copii „Emilian Coţaga” din Capitală a fost reţinut în flagrant de ofiţerii CNA, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunţătorului, medicul i-ar fi cerut 800 de euro pentru a-i opera fiica la ambii ochi. Conform datelor preliminare a anchetei, copilul suferea de cataractă congenitală totală şi avea îndreptare de la medicul de familie pentru a fi internat de urgenţă în spital şi supus intervenţiei chirurgicale.

În pofida constatărilor medicului de familie, oftalmologul ar fi extorcat de la mama pacientului câte 400 de euro pentru fiecare ochi operat. În momentul flagrantului, bărbatul a predat benevol 400 de euro, primiţi de la denunţător.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore , iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de închisoare cu o amendă în mărime de până la 60 de mii de lei.

În primele 5 luni ale anului curent, CNA a pornit 11 cauze penale care vizează corupţia în domeniul ocrotirii sănătăţii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-medic-din-chisinau-cerea-cate-400-de-euro-petru-un-ochi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19