Select your Top Menu from wp menus

Un locuitor din Selişte va fi despăbubit de #CEDO /#Moldova #Orhei

Un bărbat din Selişte va primi în urma unei decizii a CEDO 9,800 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 605 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli, pentru încălcarea drepturilor sale.
Fiodor Veretco a fost reţinut la 28 noiembrie 2012 de poliție, fiind acuzat de trafic de persoane minore.Portrivit documentelor CEDO, bărbatul a fost acuzat de faptul că în anul 2010 a transportat doi minori de 14 şi respective,17 ani la munci agricole în Ucraine. În acelaşi scop bărbatul a mai încercat să ducă în ţara vecină alţi doi minori de 16 şi respective 17 ani, fiind reţinut în august 2012 de grănicerii Ucraineni.
La 30 noiembrie Judecătoria Centru din Chişinău a aprobat arestul selişteanului pentru 30 de zile, asta deşi el a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme , urmare a unei căderi la locul de muncă, iar ulterior şi cu bronhopneumonie. Curtea de Apel a respins recursul bărbatului, arestul acestuia mai fiind prelungit până pe 24 ianuarie.
Curtea a constatat, în unanimitate, violarea articolului 5 § 4 din Convenție, pe motivul că reclamantul și avocatul său nu au avut acces la materialele cauzei penale. De asemenea, Curtea a constatat, în unanimitate, violarea articolului 5 § 5 din Convenție, deoarece legislația relevantă nu a oferit un remediu reclamantului, pe motiv că nu exista o achitare definitivă a reclamantului pe toate capetele de acuzație, iar Guvernul nu a prezentat nici un argument în contradictoriu în acest sens. Curtea a acordat reclamantului 9,800 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 605 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.
În fața Curții reclamantul a fost reprezentat de R. Zadoinov, avocat din Chișinău.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-locuitor-din-seliste-va-fi-despabubit-de-cedo-moldova-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19