Select your Top Menu from wp menus

Un judecător riscă să fie cercetat penal pentru fals în acte

Un magistrat de la judecătoria Buiucani riscă să fie cercetat penal pentru fals în acte. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii bănuiesc că judecătorul Sergiu Balaban ar fi emis o hotărâre, fără ca şedinţa de judecată să aibă loc şi fără a audia părţile. Culmea e că una dintre părţi era chiar Centrul Anticorupţie. Magistratul neagă acuzaţiile. Procurorul General nu exclude că ar putea cere ridicarea imunităţii lui Balaban.

Acum trei luni, Centrul Anticorupţie a cerut judecătorului Balaban să permită confiscarea a trei tone de motorină de contrabandă. Magistratul a respins demersul, afirmând că a luat această decizie după ce ar fi audiat ambele părţi. Reprezentantul Centrului Anticorupţie susţine însă că nu a participat la audieri, ba mai mult, pune la îndoială că magistratul ar fi convocat vreo şedinţă.

CSM a cerut Procuraturii Generale să constate dacă judecătorul a falsificat hotărârea judecătorească. Lumină în acest caz, ar fi făcut înregistrarea audio a şedinţei de judecată, dacă echipamentele nu ar fi doar elemente de decor în instanţe.

În 2011, statul a cheltuit circa 500 de mii de lei pentru procurarea echipamentelor de înregistrare audio.
sursa:prime.md