Select your Top Menu from wp menus

Un învinuit din Orhei, alături de alte două persoane a fost trimis pe banca acuzaților în dosarul înscenării violului în privința fostului polițist de frontieră – Gheorghe Petic

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de judecată cu referire la alți trei învinuiți de înscenarea violului în privința fostului polițist de frontieră, în octombrie 2018.  
Urmărirea penală a persoanelor a fost pornită în 2019, după ce cauza a fost disjunsă de dosarul denumit generic „Direcția nr. 5 a Ministerului Afacerilor Interne” pentru investigarea ei separată. Învinuiții sunt din Chișinău, Orhei și Ungheni și au vârstele cuprinse între 39 și 52 de ani. În perioada investigată, doi exercitau funcții de conducere în Ministerul Afacerilor Interne, iar al treilea era funcționar al Cancelariei de Stat.

Procurorii îi învinuiesc de faptul că aceștia și-au folosit situația de serviciu și au înscenat infracțiunea de comitere a violului de către un cetățean. În acest scop, pe lângă abuz de serviciu, aceștia au comis și încălcarea inviolabilității vieții personale, au organizat depunerea de către așa-zisa „victimă” a plângerii false și au determinat-o să facă declarații mincinoase.

Potrivit legii, aceste capete de acuzare sunt pasibile de pedepse penale, inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 8 ani. De asemenea, legea prevede privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Reamintim, anterior procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților alți doi inculpați în acest dosar, iar investigațiile continuă și în privința altor persoane, care deopotrivă cu cei trei trimiși acum în judecată, potrivit legii se prevalează de prezumția nevinovăției până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale
 
22 aprilie 2022


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-invinuit-din-orhei-alaturi-de-alte-doua-persoane-a-fost-trimis-pe-banca-acuzatilor-in-dosarul-inscenarii-violului-in-privinta-fostului-politist-de-frontiera-gheorghe-petic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19