Select your Top Menu from wp menus

Un grup de militari moldoveni a plecat în SUA pentru

Un contingent al Armatei Naționale a plecat astăzi, 28 iunie, în California, SUA, pentru a participa la exercițiul „Agile Hunter 2019”. Ofițerii și subofițerii moldoveni se vor antrena alături de militari americani, inclusiv din Garda Națională a Carolinei de Nord, între 28 iunie – 19 iulie, la Centrul de instruire Fort Irwin, California, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunitățile celor două armate, consolidarea capacităților de apărare și pregătirea militarilor moldoveni pentru operațiuni de menținere a păcii. Ministerul Apărării menționează că participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă al instituției și Armatei Naționale pentru anul 2019.

Exercițiul „Agile Hunter” este realizat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord și se desfășoară al patrulea an consecutiv. Primele două ediții au avut loc în Republica Moldova, iar anul trecut el a fost organizat la Fort Bliss, Texas, în perioada 10-28 august.