Select your Top Menu from wp menus

Un grup de jurnalişti a solicitat CNA să investigheze acţiunile preşedintelui Federaţiei de Fotbal

Preşedintele onorific al clubului de fotbal „Sf. Gheorghe”, Valeriu Reniţă, a depus astăzi o cerere la Centrul Naţional Anticorupţie /CNA/, prin care a solicitat să fie investigate anumite activităţi ale preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti Fotbal /FMF/, Pavel Cebanu. Valeriu Reniţă a spus că cererea a fost elaborată de mai mulţi jurnalişti, care au investigat anumite acţiuni ale preşedintelui FMF în ultimii ani, informează MOLDPRES.
Cererea conţine trimiteri la materiale apărute în mass-media şi la declaraţii făcute de figuri importante din fotbal. „Mă refer la documentarul care a prezentat activităţi legate de vinderea unor imobile, pe care noi le considerăm ilicite, mă refer la declaraţiile lui Radu Rebeja cu privire la construcţia unui hotel care se pare că nu are acoperirea financiară”, a declarat pentru presă Valeriu Reniţă înainte de a depune cererea.
Jurnalistul a mai menţionat „Sala Polivalentă, care se construieşte de doi ani, fără aprobarea comitetului executiv” şi „distribuirea inechitabilă a fondurilor de solidaritate UEFA”. Valeriu Reniţă a adăugat că, în opinia sa şi a jurnaliştilor care au publicat materiale la temă, „aceste acţiuni cad sub incidenţa Codurilor Fiscal, Civil şi Penal”.
„Înaintez această cerere către CNA pentru ca specialiştii de aici să examineze dacă bănuielile noastre îşi vor găsi sau nu finalitate juridică”, a spus preşedintele onorific al FC „Sf. Gheorghe”. „Ca orice cetăţean al Republicii Moldova, eu mi-am pierdut speranţa că justiţia o să ne facă dreptate, unicele repere pe care ne mai putem baza sînt presa şi societatea civilă”, a adăugat Valeriu Reniţă. El a spus că totuşi speră că va primi un răspuns dacă are sau nu dreptate.
Pe 3 februarie urmează să aibă loc alegerea preşedintelui FMF. Deşi Valeriu Reniţă consideră că cererea semnată de el nu va avea impact asupra alegerilor, el a spus că a procedat după principiul „mai bine mai tîrziu, decît niciodată”, notează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-grup-de-jurnalisti-a-solicitat-cna-sa-investigheze-actiunile-presedintelui-federatiei-de-fotbal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19