Select your Top Menu from wp menus

Un grup de inițiativă anunță crearea unui nou partid: Voința Poporului

Un grup de inițiativă anunță crearea unui nou partid politic în Republica Moldova: Voința Poporului. Este un partid de centru-dreapta, „care se va deosebi de celelalte partide printr-o democrație internă reală şi va avea drept obiectiv restabilirea încrederii cetățenilor în partidele politice şi în instituțiile statului”, a declarat Nicolae Gârbu, membru al grupului de inițiativă, într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui Nicolae Gârbu, crearea unui nou partid în Moldova se cere „deoarece majoritatea cetățenilor nu au încredere în partidele deja formate şi nici în instituțiile statului”. „În societate predomină frica, lipseşte libertatea politică.” Partidul Politic Voința Poporului va reprezenta interesele tuturor cetățenilor, având ca principiu unitatea națională, indiferent de originile etnice şi viziunile geopolitice ale oamenilor, a declarat Nicolae Gârbu. Acesta a mai spus că „noua formațiune politică va schimba viaţa oamenilor necăjiți şi nevoiași, care își doresc să rămână acasă şi să aibă o viață decentă”.

Partidul Politic Voința Poporului are ca obiective: scoaterea statului din captivitate, crearea şi dezvoltarea clasei de mijloc, facilitarea businessului mic şi mijlociu etc.

Un alt membru al grupului de inițiativă, Ştefan Urâtu, fost membru CEC, spune că noul partid urmează să devină o „școală a democrației” și va candida la următoarele alegeri parlamentare din 2018.

Vitalie Stanciu, membru al grupului de inițiativă, din Comrat, este de părere că noul partid ar putea fi o cale de apropiere a oamenilor din diferite regiuni ale țării. „Scopul nostru este să ne unim, astfel încât copiii noștri să nu plece, să avem un viitor aici, acasă”, a spus Stanciu Vitalie Stanciu.

Programul partidului este în proces de elaborare, iar cheltuielile sunt acoperite de grupul de inițiativă şi de simpatizanți. După ce va fi înregistrat, partidul va activa din cotizații, contribuții şi donații, a spus Artur Cebănaş, membru al grupului de inițiativă.

Pentru 14 martie, membrii grupului de inițiativă au anunțat o conferință de presă la care se vor expune pe marginea inițiativei PDM de modificare a sistemului electoral, prin introducerea votului uninominal.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-grup-de-initiativa-anunta-crearea-unui-nou-partid-vointa-poporului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19